תאורי מקרה

תאור מקרה מספר 1

יעל ילדה בת 9 הסובלת מלקויות למידה ורגישות רבה לרעש המסיח את דעתה.

יעל יושבת בכיתה והמורה מכתיבה כבר זמן מה. ידה מתעייפת והיא מפסיקה לכתוב (הקושי הפיזי שבכתיבה גורם לה להרגיש מתח וכאב באזור היד).

יעל רואה כי חבריה לכיתה עדיין כותבים במרץ והדבר מתסכל אותה אישית. הרגשות מציפים אותה (כל ילדי הכיתה מסוגלים להתרכז ולכתוב ורק אני לא) כך שהראש (הקוגניציה) כבר לא מתפקד והיא מרגישה שהיא כבר לא מבינה על מה מדובר.

במשך הזמן יעל עלולה לאבד מביטחונה האישי ולרכוש התנהגויות חדשות לא חיוביות המשמשות להתמודדות עם התסכול והקושי. (מתחים הגורמים לחוסר שקט בגוף – היפראקטיביות או כניסה לעולם הדמיון ).

התיסכול והכעס יוצרים מתח פיזי בשרירים, כאבים וטיקים בהם אני מטפלת באמצעות עיסוי רקמות עמוק, דמיון מודרך ורייקי.

איך אטפל ביעל?

אטפל ביעל באמצעות עבודה על הגוף, נשימה מודעת, תרגילי קואורדינציה (מערכת ההצלבה עובדת על הקשרים שבמוח) ועבודה על המוטוריקה הגסה והעדינה בשילוב עם לגיטימציה לרגשות שעולים בזמן המאמץ ושאלות חשיבה.

אלמד את יעל לשלב את תפקוד הגוף הפיזי עם הרגש (העולה בזמן קושי) והחשיבה ולאפשר להם לזרום ביחד מבלי להפריע אחד לשני כדי לממש את הפוטנציאל המולד שלה.

קיראו בדף הראשי על פירוט שיטות הטיפול.

תאור מקרה מספר 2

אסף ילד מאוד רגיש . בכל פעם שהוא נכנס לכיתה ומתיישב ליד השולחן ,הוא מרגיש שקשה לו להתרכז מכיוון שדני שיושב לידו זז הרבה ומדי פעם נוגע בו מה שגורם לו להרגיש כאילו הוא עושה זאת בכוונה. העור שלו כל כך רגיש שכל מגע נחווה כאיום והגוף מגיב בכעס ובעוצמה מאוד חזקה. בזמן שהוא חווה את הקושי אסף מריח בננה מהתיק של דנה שיושבת כמה שולחנות ממנו מה שגורם לו להתפתל בכיסא לרצות לקום ולצאת מהכיתה.

כרגע אסף נמצא במצוקה אמיתית. הוא מאוד רוצה להקשיב, אבל אחוזים רבים מהקשב שלו מופנים למצוקה אותה הוא חווה עכשיו.

המורה כבר הסבירה את החומר החדש ולאסף אין מושג על מה היא דיברה.

הדבר יוצר אצלו חורים באינפורמציה וגורם לו לאבד את הקשב ואת רצף השיעור.

בזמן שהוא חווה את המצוקה וניסה להשתלט על הכעס והעצבים שעלו לו, הרגש הציף אותו כתוצאה מהתסכול של חוסר היכולת להקשיב והעוצמות שהוא חווה. אחוזים רבים של החשיבה הקוגנטיבית שלו עסוקים בקושי הפיזי והרגשי ולא מאפשרים למוח לתפקד בצורה יעילה.

יתכן ביטוי ברמה הפיזית כגון טיקים, חוסר שקט בגוף והפרעה בשיעור, התפרצויות כעס ואף מופנמות.

הרגישויות אותן חווה אסף מקשות על תפקודו ויוצרות אצלו הפרעת קשב וריכוז.

קיראו בדף הראשי על פירוט שיטות הטיפול.

צרו קשר עוד היום!